Mi is az UniPass?

Az UniPass kártyarendszer a Debreceni Egyetem tulajdona. Az egyetemi kártya kifejezi tulajdonosának hozzátartozását a Debreceni Egyetemhez. Használatának célja az egyetem területén belül a személyazonosság igazolása, valamint azon szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása, melyet a kártya tulajdonosa az egyetemen belüli szolgáltatóktól igényelt és kapott. Az egyetem területén kívül a kártya biztosítja, hogy tulajdonosa bizonyos szolgáltatásokhoz kedvezményesen juthasson hozzá. Az UniPass kártyarendszerben a korábbi egyetemi kártyák érvényességi idejük lejáratáig használhatóak maradnak.

Hogyan tudok kártyát igényelni?

Egyetemi kártyát a szabályzat értelmében minden egyetemi polgár - vagyis aktív dolgozó vagy hallgató - igényelhet. Az igénylés lehetősége évközben folyamatos, a kártyák gyártása 2 hetes ütemezésben történik. Az UniPass kártya igénylése honlapunkra hálózati azonosítóval és jelszóval belépve, egy igazolványkép feltöltésével nagyon egyszerűen lehetséges a BELÉPÉS menüpontra kattintva. Az igénylésről bővebb információk a TENNIVALÓK / IGÉNYLÉS MENETE menüpontban olvasható. A Debreceni Egyetem Kártyaszabályzata honlapunkról letölthető. Amennyiben kérdése merülne fel, készséggel állunk a rendelkezésére! Forduljon hozzánk bizalommal Ügyfélszolgálatunk e-mail címén.

ELSŐÉVES hallgatóinknak!

Aki a meghosszabbított határidőig - 2018. augusztus 13-ig - nem tudta megigényelni UniPass kártyáját, vagy rossz minőségű igazolványkép miatt elutasításra került az igénylése, ez után is tud kártyát igényelni. FONTOS: az igénylési határidő után rendelt kártyákat a visszaigazoló e-mailben leírt módon, a képzési helyhez tartozó HAK irodákban tudja majd átvenni minden hallgató az KÁRTYAÁTVÉTEL fülön leírtak szerint. A kártyaigénylést segíti E-learning tananyagunk is.

Meddig érvényes?

A kártya használatának általános szabályai értelmében az UniPass kártya a kibocsátásától számított 5 éves határozott ideig érvényes. Ezen időtartamon belül az egyetemi kártyához kapcsolódó szolgáltatások az egyetemi polgári jogviszonyhoz kötődnek.

Mennyibe kerül a kártya?

Debreceni Egyetemi polgárként - dolgozóként, hallgatóként - mindenkinek van lehetősége UniPass kártyát igényelni. Az egyetemi kártya első alkalommal INGYENES! A kártya használatának általános szabályai értelmében az UniPass kártya a Debreceni Egyetem tulajdonában áll. Elvesztése, megrongálódása vagy megsemmisülés okán pótlási díjat szükséges fizetni, melynek összege: 2.500,- Ft.

Melyek az egyetemi kártya legfontosabb funkciói?

A Debreceni Egyetemen belül és azon kívül is egyre több funkcióval rendelkezik az UniPass kártya. Pl. használható könyvtári olvasójegyként, az UniBike rendszerhez, épületbeléptetésre, egyes kollégiumokba történő beléptetésre, a Klinikai Központ területén tantermi beléptetésre, a gépjárművek sorompós beléptetésére, a Botanikus Kertbe ingyenes belépésre, stb. Ezekről részletesebben a KÁRTYAFUNKCIÓK menüpontban lehet olvasni.

Az UniPass kártya 2016. júniusától már több elfogadóhelyen kedvezményes vásárlásra is jogosít. Az elfogadóhelyek listája folyamatosan bővül, így érdemes figyelemmel kísérni honlapunkat. Elindult facebook oldalunk is, ahol rendszeresen tájékoztatjuk kártyabirtokosainkat az együttműködő partnereink kínálta kedvezményes lehetőségekről.