Mi is az UniPass?

Az UniPass kártyarendszer a Debreceni Egyetem tulajdona. Az egyetemi kártya kifejezi tulajdonosának hozzátartozását a Debreceni Egyetemhez. Használatának célja az egyetem területén belül a személyazonosság igazolása, valamint azon szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása, melyet a kártya tulajdonosa az egyetemen belüli szolgáltatóktól igényelt és kapott. Az egyetem területén kívül a kártya biztosítja, hogy tulajdonosa bizonyos szolgáltatásokhoz kedvezményesen juthasson hozzá. Az UniPass kártyarendszerben a korábbi egyetemi kártyák érvényességi idejük lejáratáig használhatóak maradnak.

Hogyan tudok kártyát igényelni?

Egyetemi kártyát a szabályzat értelmében minden egyetemi polgár - vagyis aktív dolgozó vagy hallgató - igényelhet. Az igénylés lehetősége évközben folyamatos, a kártyák gyártása 2 hetes ütemezésben történik. Az UniPass kártya igénylése honlapunkra hálózati azonosítóval és jelszóval belépve, egy igazolványkép feltöltésével nagyon egyszerűen lehetséges a BELÉPÉS menüpontra kattintva. Az igénylésről bővebb információk a TENNIVALÓK / IGÉNYLÉS MENETE menüpontban olvasható. A Debreceni Egyetem Kártyaszabályzata honlapunkról letölthető. Amennyiben kérdése merülne fel, készséggel állunk a rendelkezésére! Forduljon hozzánk bizalommal Ügyfélszolgálatunk e-mail címén.

ELSŐÉVES hallgatóinknak!

Aki a megadott határidőig nem tudta megigényelni UniPass kártyáját, vagy rossz minőségű igazolványkép miatt elutasításra került az igénylése, ezután is tud kártyát igényelni. FONTOS: az igénylési határidő után rendelt kártyákat a visszaigazoló e-mailben leírt módon, a képzési helyhez tartozó HAK irodákban tudja majd átvenni minden hallgató az KÁRTYAÁTVÉTEL fülön leírtak szerint. A kártyaigénylést segíti E-learning tananyagunk is.

Meddig érvényes?

A kártya használatának általános szabályai értelmében az UniPass kártya a kibocsátásától számított 5 éves határozott ideig érvényes. Ezen időtartamon belül az egyetemi kártyához kapcsolódó szolgáltatások az egyetemi polgári jogviszonyhoz kötődnek.

Mennyibe kerül a kártya?

Debreceni Egyetemi polgárként - dolgozóként, hallgatóként - mindenkinek van lehetősége UniPass kártyát igényelni. Az egyetemi kártya első alkalommal INGYENES! A kártya használatának általános szabályai értelmében az UniPass kártya a Debreceni Egyetem tulajdonában áll. Elvesztése, megrongálódása vagy megsemmisülés okán pótlási díjat szükséges fizetni, melynek összege: 2.500,- Ft.

Melyek az egyetemi kártya legfontosabb funkciói?

  • Személyazonosság igazolása az intézményen belül.
  • Létesítmény-beléptetés a jogosultak részére a beléptető-rendszerrel rendelkező épületek, kollégiumok esetén.
  • Olvasójegy az Egyetemi és Nemzeti Könyvtárban és annak szervezeti egységeiben beiratkozott könyvtártagok számára.
  • Azon gépjárművek tulajdonosai, akik megvásárolták az éves belépőt, az egyetemi Gépjármű behajtási és parkolási rend értelmében a rendszámfelismerő rendszer, illetve az UniPass kártya segítségével tudnak behajtani az egyetemi campusok területére.
  • Az Életmódfejlesztési Klub Tagsági díj befizetésével egyes szolgáltatások jelentős kedvezménnyel vehetők igénybe. Az UniFit és DEAC bérletek a kártyán elektronikusan kerülnek tárolásra, így azok mindkét helyen belépőkártyaként is használhatók. Bővebb információk a Sporttudományi Koordinációs Intézet honlapján
  • A kártyát lehetőség van fizetőeszközként is használni az egyetemi éttermek, büfék, klubok, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett Nagyerdei Víztorony rendezvényeken és a Campus Fesztiválon is.
  • Az UniPass kártyával kedvezményes szolgáltatásokat is igénybe lehet venni az egyetem területén belül és azon kívül is. Az elfogadóhelyek teljes listája megtekinthető honlapunkon az Elfogadóhelyek menüpontban.
  • A Debreceni Egyetemen működő UniBike Egyetemi Bérkerékpár Rendszer minden, egyetemi kártyával rendelkező számára elérhető a kártya használatával. A kölcsönzéssel kapcsolatos bővebb információk az UniBike honlapján olvashatók.
  • Egyetemi kártyával mindenki számára ingyenes a belépés az Egyetemi Botanikus Kertbe, valamint az Agóra Tudományos Élményközpontot is kedvezményesen látogathatják az UniPass kártyával rendelkező egyetemi polgárok.
  • Facebook oldalunkon rendszeresen tájékoztatjuk kártyabirtokosainkat az együttműködő partnereink kínálta kedvezményes lehetőségekről, programokról.