Tájékoztatás a parkoló bérletek igénylésével kapcsolatban


A 122. sz. Kancellári körlevél értelmében a 2024. évre vonatkozó bérletigénylési határidő 2024. február 15-én lejár! Eddig szükséges regisztrálni a SAPortal honlapján, illetve a díj átutalását elindítani annak érdekében, hogy a gépjármű behajtási jogosultság akadály nélkül aktiválható legyen a 2024. évre.

2017. évtől a SAPortál és az egyetemi kártya adatbázis közötti interfész kapcsolat kiépítése révén már a profilba történő belépésnél is nyomon követhető a bérlet igénylési folyamat!

FONTOS: Parkolóbérlet vásárlására év közben is van lehetőség! A parkolóbérlet vásárlásának nem elengedhetetlen feltétele az egyetemi kártya megléte. Aki esetleg még nem rendelkezik érvényes egyetemi kártyával, év közben bármikor megigényelheti. A kártyák 2 hetes ütemezésben készülnek el. A behajtási jogosultság a később váltott kártyára utólag is aktiválható.

Hogyan függ össze a parkolóbérlet vásárlása az egyetemi kártya meglétével?

Aki parkoló bérletet vásárol, a megadott rendszámú gépjárművekkel jogosult a campusok területére behajtani. A bérlet alapján érvényes gépjármű-behajtási jogosultság az egyetemi polgárok számára a Debreceni Egyetem által saját hatáskörben kibocsátott egyetemi kártyára automatikusan aktiválásra kerül. Ennek feltétele, hogy az igénylő az igényléskor már rendelkezzen érvényes kártyával. Amennyiben az egyetemi polgár a behajtási jogosultság igénylésekor UniPass kártyával még nem rendelkezik, azt hálózati azonosítójával honlapunkra belépve megigényelheti. Amennyiben parkolóbérletet igényel, de még nem rendelkezik hálózati azonosítóval, vagy elfelejtette azt, úgy kérjük forduljon az ISZK Ügyfélszolgálatához e-mailben, vagy telefonon: (52) 512-900 / 66333-as mellék.

A gépjármű-behajtási jogosultság a később váltott kártyára utólag is aktiválható, így igényléskor a parkoló bérlet vásárlásának nem elengedhetetlen feltétele az egyetemi kártya megléte. Igénylése mégis azért ajánlott, mert a rendszer műszaki hibája esetén a jogosultság egyetemi kártyával igazolható. A kártyák gyártása ütemezetten történik, melyről a következő fejezetben részletesebben olvashat.

Parkolóbérlet igénylésére év közben is van lehetőség a SAPortal honlapon. Parkolóbérlettel kapcsolatos kérdésekkel forduljon a UD Human Service Kft. Rendészeti Csoportjához e-mailben, vagy telefonon: (52) 512-900 / 55595-ös mellék.

Mi a teendő addig, amíg az UniPass kártyám elkészül?

Amennyiben Ön az idén parkoló bérletet vásárolt, úgy a UD Human Service Kft. javaslata szerint a vásárlásról szóló visszaigazoló e-mailt kinyomtatva érdemes magánál tartani. A sorompós rendszer esetleges meghibásodása esetén a campusok területére való belépésnél jegyet kell húzni, majd kilépésnél a kapun szolgálatot teljesítő őrnek az e-mailt fel kell mutatni. Így Önt egyetemi kártyájának elkészüléséig sem érheti semmilyen kellemetlenség.