INGYENES könyvtárhasználat egyetemi kártyával


A 2016/2017-es tanévtől a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárba (DEENK) minden egyetemi polgár INGYEN iratkozhat be. Az Egyetemi Könyvtár szolgáltatásai kizárólag egyetemi kártyával vehetők igénybe. Az egyetemi kártya elkészültéig a Könyvtár ideiglenes olvasójeggyel hozzáférést biztosít a szolgáltatásaihoz. Részletek a könyvtár honlapján. Bővebb információk az egyetem honlapján.


Aki még mindig nem rendelkezik egyetemi kártyával, év közben bármikor megigényelheti! A kártyák 2 hetes ütemezésben készülnek. FONTOS, hogy megfelelő igazolványkép kerüljön feltöltésre! A dolgozók az igénylésnél általuk kiválasztott szervezeti egységben, míg a hallgatók a képzési helyükhöz tartozó HAK irodában tudják átvenni egyetemi kártyájukat. Az igénylés menetéről bővebben a KÁRTYAIGÉNYLÉS menüpontjaiban lehet tájékozódni.

NYUGDÍJASOK figyelmébe:
Egyetemünk nyugdíjas, volt dolgozói egyetemi kártya nélkül is ingyen be tudnak iratkozni a DEENK-ba!


Önkiszolgáló fénymásolók

A DEENK könyvtáraiban elhelyezett multifunkcionális gépeken az olvasók saját maguk készíthetik el a kívánt másolatokat. A SafeQ egy sokoldalú szolgáltatás, mely nyomtatásra, fénymásolásra és szkennelésre is lehetőséget biztosít fekete-fehérben és színesben egyaránt. Igénybevételéhez érvényes olvasójegy (könyvtári kártya, egyetemi kártya szükséges), melyet az olvasószolgálati pultnál lehet feltölteni készpénzzel. Az egyes szolgáltatások igénybe vételekor azok díja a feltöltött keretösszegből kerül levonásra. Az olvasók a könyvtárakban elhelyezett multifunkcionális gépek bármelyikét használhatják a nyitvatartás ideje alatt. További részletekről és árakról a könyvtárakban lehet tájékozódni.