INGYENES könyvtárhasználat: DEENK, DRHE


A 2016/2017-es tanévtől a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárba (DEENK) minden egyetemi polgár INGYEN iratkozhat be. Az Egyetemi Könyvtár szolgáltatásai kizárólag aktív egyetemi kártyával vehetők igénybe. Az egyetemi kártya elkészültéig a Könyvtár ideiglenes olvasójeggyel hozzáférést biztosít a szolgáltatásaihoz. Részletek a könyvtár honlapján.

A 2018. augusztus 1. után átvett UniPass kártyákat minden kártyabirtokosnak saját magának kell aktiválnia! A kártya fizikai átvételét követően a honlapunkon hálózati azonosítóval és jelszóval a Profilba belépve a „Kártya aktiválása” gombra kattintva meg kell adni a kártya hátoldalán, a vonalkód alatt található háromjegyű CVV számot. Az aktiváláshoz segítséget talál E-learning tananyagunkban is.

Aki még mindig nem rendelkezik egyetemi kártyával, év közben bármikor megigényelheti! A kártyák 2 hetes ütemezésben készülnek. FONTOS, hogy megfelelő igazolványkép kerüljön feltöltésre! A dolgozók az igénylésnél általuk kiválasztott szervezeti egységben, míg a hallgatók a képzési helyükhöz tartozó HAK irodában tudják átvenni egyetemi kártyájukat. Az igénylés menetéről bővebben a KÁRTYAIGÉNYLÉS menüpontjaiban lehet tájékozódni.

NYUGDÍJASOK figyelmébe: Egyetemünk nyugdíjas, volt dolgozói egyetemi kártya nélkül is ingyen be tudnak iratkozni a DEENK-ba!

A 2019/2020-as tanévtől a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Maróthi György Könyvtára UniPass kártyával ingyen használható, a Füvészkert utca 2. címen. Így a könyvtári szolgáltatásokat a DRHE egyetemistáin kívül minden UniPass kártyával rendelkező személy igénybe veheti.

A könyvtár nagy alapterületű szabadpolcos rendszerének köszönhetően a kölcsönzés csupán pár percet vesz igénybe. Irodalomkutatás és bibliográfia is készíttethető, illetve olvasótermi szolgáltatások elérhetők úgy, mint internethasználat, fénymásolás, szakirodalmi tájékoztatás, eTanácsadás és ODR dokumentum szolgáltatás.

A vallás és teológia témájú szakkönyveken kívül a könyvtár állományát képezik pedagógiai, pszichológiai, gyermek- és ifjúság irodalmi, illetve szépirodalmi művek is.

További részletek:

DRHE Maróthi György Könyvtárának honlapja
E-mail
(+36 52)502-786


Önkiszolgáló fénymásolók

A DEENK könyvtáraiban elhelyezett multifunkcionális gépeken az olvasók saját maguk készíthetik el a kívánt másolatokat. A SafeQ egy sokoldalú szolgáltatás, mely nyomtatásra, fénymásolásra és szkennelésre is lehetőséget biztosít fekete-fehérben és színesben egyaránt. Igénybevételéhez érvényes olvasójegy (könyvtári kártya, egyetemi kártya szükséges), melyet az olvasószolgálati pultnál lehet feltölteni készpénzzel. Az egyes szolgáltatások igénybe vételekor azok díja a feltöltött keretösszegből kerül levonásra. Az olvasók a könyvtárakban elhelyezett multifunkcionális gépek bármelyikét használhatják a nyitvatartás ideje alatt. További részletekről és árakról a könyvtárakban lehet tájékozódni.