Kártyaletiltás, kártyacsere

A Debreceni Egyetem UniPass Kártyaszabályzatának 3.§. (2) pontja értelmében „A kártya elvesztése, megrongálódása vagy megsemmisülése okán, valamint a kártyabirtokos névváltozása miatt történő új kártya igénylésekor valamennyi kártyabirtokosnak pótlási díjat szükséges fizetni, melynek összege a 2. sz. melléklet szerinti díj.” Ennek mértéke 2.500 Ft. UniPass kártyáját Profiljába belépve tudja letiltani, majd ezt követően kártyáját ismételten megigényelheti. A kártyagyártás 2 hetes ciklusokban történik.

Ezúton tájékoztatjuk kártyabirtokosainkat, hogy aktív kártyájának letiltásával új kártyájának elkészüléséig néhány szolgáltatás ideiglenesen nem lesz elérhető. Kártyáját nem fogja tudni használni:

 • beléptető rendszereknél (épületek, kollégiumok):
 • könyvtári olvasójegyként
 • fizetőeszközként
 • a gépjármű beléptető rendszerben, amennyiben a rendszám felismerés átmenetileg nem működik (így előfordulhat, hogy gond lehet a behajtással)
 • az ÁOK tantermeiben lévő beléptető rendszereknél
 • az egyetemen kívüli elfogadóhelyeken vásárlói kedvezmények igénybe vételénél.

Új kártyájának elkészüléséig a kártya szolgáltatásokkal kapcsolatban az alábbi lehetőségeket tudja igénybe venni:

1./ Beléptető rendszerek (épületek, kollégiumok):

 • Épületbeléptetés:
  Belépési jogosultsággal kapcsolatos kérdésekben Kéki László biztonsági vezető az illetékes. Elérhető e-mailben, vagy telefonon: (52) 512-900 / 73083-as mellék.
 • Kollégiumi beléptetés:
  Amíg az új kártyája elkészül kérjük, forduljon Kollégiumában az illetékes ügyintézőhöz vendégkártyáért. Így az átmeneti időszakban sem lesz gond a beléptetéssel.
  Borsos József Kollégium: Hegedűsné Stion Éva kollégiumi ügyintéző elérhetősége e-mailben, vagy telefonon: (52) 415-155 / 73071-es mellék.
  Markusovszky Lajos III-as Kollégium: Nagy-Szűcs Viktória kollégiumi ügyintéző elérhetősége e-mailben, vagy telefonon: (52) 512-900 / 72472-es mellék.
  Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar Hajdúböszörményi Kollégium: Dalmi Judit kollégiumi ügyintéző elérhetősége e-mailben vagy telefonon: (52) 560-004.

2./ Könyvtári olvasójegy:
Az újonnan elkészült UniPass kártya aktiválásakor a régi kártyához kapcsolódó korábbi könyvtári jogosultságok (pl.: kölcsönzések) automatikusan átkerülnek az új kártyára. További teendő ezzel nincs.

3./ Fizetőeszköz:
A kártya letiltásakor a rajta lévő egyenleg nem vész el! Amennyiben új kártyát igényel, annak fizikai átvételét követően a Profilba belépve aktiválni szükséges azt. A régi kártyán található egyenleget átvezetni az új kártyára átmenetileg az UniPass mobil applikáció segítségével lehet. Ennek módja az alábbi: az alkalmazásban a kártyák listája alatti hozzáadás gombbal az új, már aktivált kártyát hozzá kell adni, majd az inaktív kártya jobb felső sarkában lévő menüben ki kell választani az egyenleg átvezetése funkciót és jóváhagyni azt. Ezután ugyanebben a menüben javasoljuk az inaktív kártya eltávolítását.

4./ Gépjármű beléptető rendszer:
Amennyiben Ön erre az évre parkolóbérletet vásárolt, kártyaletiltás esetén javasoljuk, hogy tartsa magánál a befizetésről szóló visszaigazoló e-mailt. Amennyiben behajtásnál a rendszám felismerő rendszer esetleg átmenetileg nem működik javasoljuk, hogy belépésnél húzzon jegyet, majd kilépésnél a visszaigazoló e-mailt a kapusnál bemutatni szíveskedjen. Probléma esetén forduljon a UD Human Service Kft. Rendészeti Csoportjához e-mailben, vagy telefonon: (52) 512-900 / 55595-ös mellék.

5./ Az ÁOK tantermeiben lévő beléptető rendszer:
Amíg az új kártyája elkészül, átmenetileg az eduLOG weboldalán le tudja generálni a Neptun kódhoz tartozó vonalkódot. Ezt kinyomtatva vagy mobiltelefonon bemutatva a rendszer beolvassa és beazonosítja a kártyabirtokost! Az új kártya elkészülését követő 24 órán belül annak száma bekerül az eduLOG adatbázisába, így a következő előadásra már elegendő lesz az új UniPass kártyát bemutatni.

6./ Egyetemen kívüli elfogadóhelyek:
Új kártyájának elkészüléséig vásárlói kedvezményeket sajnos nem fog tudni igénybe venni.