Kártyaletiltás, kártyacsere

Az egyetemi kártya elvesztése, megrongálódása esetén kártyáját Profiljába belépve Ön is letilthatja. Most még lehetősége van arra is, hogy indokai feltüntetésével (elvesztette, megrongálódott, ellopták, stb.) e-mailben is kezdeményezheti kártyájának letiltását. Ezt követően UniPass kártyáját ismételten megigényelheti. A kártyagyártás 2 hetes ciklusokban történik.

Ezúton tájékoztatjuk kártyabirtokosainkat, hogy aktív kártyájának letiltásával új kártyájának elkészüléséig néhány szolgáltatás ideiglenesen nem lesz elérhető. Kártyáját nem fogja tudni használni:

 • beléptető rendszereknél (épületek, kollégiumok):
 • könyvtári olvasójegyként
 • fizetőeszközként
 • a gépjármű beléptető rendszerben, amennyiben a rendszám felismerés átmenetileg nem működik (így előfordulhat, hogy gond lehet a behajtással)
 • az ÁOK tantermeiben lévő beléptető rendszereknél
 • az egyetemen kívüli elfogadóhelyeken vásárlói kedvezmények igénybe vételénél.

Új kártyájának elkészüléséig a kártya szolgáltatásokkal kapcsolatban az alábbi lehetőségeket tudja igénybe venni:

1./ Beléptető rendszerek (épületek, kollégiumok):

 • Épületbeléptetés:
  Belépési jogosultsággal kapcsolatos kérdésekben Kéki László biztonsági vezető az illetékes. Elérhető e-mailben, vagy telefonon: (52) 512-900 / 73083-as mellék.
 • Kollégiumi beléptetés:
  Amíg az új kártyája elkészül kérjük, forduljon Kollégiumában az illetékes ügyintézőhöz vendégkártyáért. Így az átmeneti időszakban sem lesz gond a beléptetéssel.
  Borsos József Kollégium: Hegedűsné Stion Éva kollégiumi ügyintéző elérhetősége e-mailben, vagy telefonon: (52) 415-155 / 73071-es mellék.
  Markusovszky Lajos III-as Kollégium: Nagy-Szűcs Viktória kollégiumi ügyintéző elérhetősége e-mailben, vagy telefonon: (52) 512-900 / 72472-es mellék.
  Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar Hajdúböszörményi Kollégium: Dalmi Judit kollégiumi ügyintéző elérhetősége e-mailben vagy telefonon: (52) 560-004.

2./ Könyvtári olvasójegy:
Újonnan elkészült UniPass kártyájával be kell fáradnia a DEENK egyik olvasószolgálatához, ahol a könyvtári adatbázisban az Ön régi kártyaszámát az újra fogják javítani. (Hamarosan már erre sem lesz szükség, mert kártyacsere esetében adatbázisaink interfész kapcsolata révén ez a folyamat is automatizálásra kerül.)

3./ Fizetőeszköz:
A kártya letiltásakor a rajta lévő egyenleg nem vész el! A fizetési rendszer bevezetésének idején átmenetileg a letiltásra került kártyán található egyenleg áttöltését az új kártyára e-mailben szükséges kezdeményezni Ügyfélszolgálatunkon.

4./ Gépjármű beléptető rendszer:
Amennyiben Ön erre az évre parkolóbérletet vásárolt, kártyaletiltás esetén javasoljuk, hogy tartsa magánál a befizetésről szóló visszaigazoló e-mailt. Amennyiben behajtásnál a rendszám felismerő rendszer esetleg átmenetileg nem működik javasoljuk, hogy belépésnél húzzon jegyet, majd kilépésnél a visszaigazoló e-mailt a kapusnál bemutatni szíveskedjen. Probléma esetén forduljon a UD Human Service Kft. Rendészeti Csoportjához e-mailben, vagy telefonon: (52) 512-900 / 55595-ös mellék.

5./ Az ÁOK tantermeiben lévő beléptető rendszer:
Amíg az új kártyája elkészül, átmenetileg az eduLOG weboldalán le tudja generálni a Neptun kódhoz tartozó vonalkódot. Ezt kinyomtatva vagy mobiltelefonon bemutatva a rendszer beolvassa és beazonosítja a kártyabirtokost! Az új kártya elkészülését követő 24 órán belül annak száma bekerül az eduLOG adatbázisába, így a következő előadásra már elegendő lesz az új UniPass kártyát bemutatni.

6./ Egyetemen kívüli elfogadóhelyek:
Új kártyájának elkészüléséig vásárlói kedvezményeket sajnos nem fog tudni igénybe venni.