Az egyetemi kártya elvesztése, megrongálódása esetén kártyáját Profiljába belépve Ön is letilthatja. Most még lehetősége van arra is, hogy indokai feltüntetésével (elvesztette, megrongálódott, ellopták, stb.) e-mailben is kezdeményezheti kártyájának letiltását.

Ezt követően UniPass kártyáját ismételten megigényelheti. A kártyagyártás 2 hetes ciklusokban történik. A kártya használatának általános szabályai értelmében pótdíjfizetési kötelezettség áll fenn: "Az UniPass kártya az Egyetem tulajdonában áll, elveszítése, megrongálódása vagy megsemmisülés okán pótlási díjat szükséges fizetni, melynek összege 2.500 Ft." Ez alól kivételt képez az ellopott kártya, melynek tényét Ügyfélszolgálatunkon rendőrségi jegyzőkönyvvel kell igazolni. Névváltozás, illetve a kártya meghibásodása esetén (pl. chip hiba) a pótdíjat szintén nem kell megfizetni.

Ezúton tájékoztatjuk kártyabirtokosainkat, hogy aktív kártyájának letiltásával új kártyájának elkészüléséig néhány szolgáltatás ideiglenesen nem lesz elérhető. Kártyáját nem fogja tudni használni:

 • beléptető rendszereknél (épületek, kollégiumok):
 • könyvtári olvasójegyként
 • fizetőeszközként
 • a gépjármű beléptető rendszerben, amennyiben a rendszám felismerés átmenetileg nem működik (így előfordulhat, hogy gond lehet a behajtással)
 • az ÁOK tantermeiben lévő beléptető rendszereknél
 • az egyetemen kívüli elfogadóhelyeken vásárlói kedvezmények igénybe vételénél.

Új kártyájának elkészüléséig a kártya szolgáltatásokkal kapcsolatban az alábbi lehetőségeket tudja igénybe venni:

1./ Beléptető rendszerek (épületek, kollégiumok):

 • Épületbeléptetés:
  Belépési jogosultsággal kapcsolatos kérdésekben Kéki László biztonsági vezető az illetékes. Elérhető e-mailben, vagy telefonon: (52) 512-900 / 73083-as mellék.
 • Kollégiumi beléptetés:
  Amíg az új kártyája elkészül kérjük, forduljon Kollégiumában az illetékes ügyintézőhöz vendégkártyáért. Így az átmeneti időszakban sem lesz gond a beléptetéssel.
  Borsos József Kollégium: Hegedűsné Stion Éva kollégiumi ügyintéző elérhetősége e-mailben, vagy telefonon: (52) 415-155 / 73071-es mellék.
  Markusovszky Lajos III-as Kollégium: Nagy-Szűcs Viktória kollégiumi ügyintéző elérhetősége e-mailben, vagy telefonon: (52) 512-900 / 72472-es mellék.
  Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar Hajdúböszörményi Kollégium: Dalmi Judit kollégiumi ügyintéző elérhetősége e-mailben vagy telefonon: (52) 560-004.

2./ Könyvtári olvasójegy:
Újonnan elkészült UniPass kártyájával be kell fáradnia a DEENK egyik olvasószolgálatához, ahol a könyvtári adatbázisban az Ön régi kártyaszámát az újra fogják javítani. (Hamarosan már erre sem lesz szükség, mert kártyacsere esetében adatbázisaink interfész kapcsolata révén ez a folyamat is automatizálásra kerül.)

3./ Fizetőeszköz:
A kártya letiltásakor a rajta lévő egyenleg nem vész el! A fizetési rendszer bevezetésének idején átmenetileg a letiltásra került kártyán található egyenleg áttöltését az új kártyára e-mailben szükséges kezdeményezni Ügyfélszolgálatunkon.

4./ Gépjármű beléptető rendszer:
Amennyiben Ön erre az évre parkolóbérletet vásárolt, kártyaletiltás esetén javasoljuk, hogy tartsa magánál a befizetésről szóló visszaigazoló e-mailt. Amennyiben behajtásnál a rendszám felismerő rendszer esetleg átmenetileg nem működik javasoljuk, hogy belépésnél húzzon jegyet, majd kilépésnél a visszaigazoló e-mailt a kapusnál bemutatni szíveskedjen. Probléma esetén forduljon a UD Human Service Kft. Rendészeti Csoportjához e-mailben, vagy telefonon: (52) 512-900 / 55595-ös mellék.

5./ Az ÁOK tantermeiben lévő beléptető rendszer:
Amíg az új kártyája elkészül, átmenetileg az eduLOG weboldalán le tudja generálni a Neptun kódhoz tartozó vonalkódot. Ezt kinyomtatva vagy mobiltelefonon bemutatva a rendszer beolvassa és beazonosítja a kártyabirtokost! Az új kártya elkészülését követő 24 órán belül annak száma bekerül az eduLOG adatbázisába, így a következő előadásra már elegendő lesz az új UniPass kártyát bemutatni.

6./ Egyetemen kívüli elfogadóhelyek:
Új kártyájának elkészüléséig vásárlói kedvezményeket sajnos nem fog tudni igénybe venni.

Aktuális lefutás: Futasi ido: 0,2071 Memoria: 0.20 MB